søndag den 26. maj 2013

Pitabrød med krydderurter

Du skal bruge
25 g gær
3,5 dl lunken vand
1 tsk groft salt
Ca 500 g mel
Ca 0,5 dl fint hakkede krydderurter

Rør gæren ud i vandet, tilsæt resten - hold lidt mel tilbage som tilsættes lidt af gangen, æltes til blød og smidig.
Lad hæve til dobbelt størrelse (ca 1 time)
Slå ned på melet bord, det i 8 stykker og rul ud (ca 0,5 cm tyk).
Lad hvile i 10 minutter og bages derefter i ca 8 minutter ved 250 grader.
Afkøles på rist under et viskestykke!

Krydderurter kan undlades, kan også laves med groft mel.









torsdag den 16. maj 2013

Mazarin muffins ala Hyttemeyer

200g smør
200 g sukker
2 æg
25g hakkede mandler
1/2 - 1 spsk citronskal
1tsk vanilje
1 tsk bagepulver
3 DL mel
1,5 DL fløde/mælk
Evt 1 tsk mandelessens

Smør og sukker piskes
Æg røres i
De tørre ingredienser tilsættes
Fløde/mælk og evt mandelessens røres i.

Bages 12 minutter ved 225 grader
Pyntes med glasur



tirsdag den 7. maj 2013

Haven lige nu

Nyder virkeligt haven nu hvor det hele er ved og springe ud...
Frøerne fra lagt æg i bækken, håber ikke de tørrer ud i år!