lørdag den 24. august 2013

LCHF chokoladekage

Intet mindre end fantastisk at man kan lave så lækker en kage uden mel og sukker... Den smager mindst lige så godt som konventionel chokoladekage, men med den gode samvittighed i behold. Egentligt minder den om brownie - men uden at være klistret og klæg.

Til 7-8 muffins:

100g mørk chokolade min. 70%
125g smør
3 æg
0,75 dl piskefløde
2-3 spsk Sukrin (lidt mere hvis den skal være meget sød)
1,5 spsk fint kokosfibermel 
1 tsk vaniljepulver (ikke sukker)
evt. Lidt mandler eller valnødder

Æg, Sukrin og vanilje piskes til det bliver lidt luftig. 
Smør og chokolade smeltes over vandbad. Fløde blandes i. 
Blandingen hældes ned til æggene og det hele piskes sammen, kokosfibermel piskes i.

Dejen hældes i muffins forme (silikoneforme behøver ikke smøres).


Kagerne bages i 10-22 min  ved 225 grader (ikke varmluft).

Kagerne afkøles og opbevares i køleskabet til de skal spises.

Kagerne er fryse egnet. 


Ingen kommentarer: