tirsdag den 18. juni 2013

Brunsviger

Brunsviger:
250 ml mælk
50 g gær
50 g sukker
100 g smør
1 æg
Ca 600 g mel

Fyld
300 g farin
200 g smør

Mælken lunes. Gæren røres ud i mælken. Smør smeltes. Smør og æg røres i. Melet tilsættes - hold ca 100g tilbage og ælt det ind lidt efter lidt ( plejer ikke at bruge det hele)
Rulles ud med det samme. Lad det stå i 15-20 min.
Fyldet røres blødt - det kan evt stå ovenpå komfuret...det skal ikke smeltes men næsten !
Tryk dejen med fingrene og fyldet smører på og efterhæves i 20-25 min. Trykkes igen.
Bages v 200-225 grader afhængig af ovn i 10-15 min...pas på den ikke får for meget...


1 kommentar:

Gitte sagde ...

Tusind tak...den vil jeg glæde mig til at prøve :-)
Go' aften til dig