søndag den 21. november 2010

Forkælet af kæresten...

Se lige hvad min dejlige Dennis diskede op med til Dessert idag inden pigerne kom i seng....
Selvfølgeligt hjemmelavet - hjemmebagt hele vejen igennem...

Bundene er fra en opskrift af Mette Blomsterberg, toppet med flødeskum, appesinfileter og appelsingele.

Trøffelbunde:
  • 150 g. ren rå marcipan
  • 100 g. sukker
  •  60  g. smør
  •  50  g. god mørk chokolade 64%
  •   2   stk. æg
  •   ½  spsk. sigtet hvedemel
  • + lidt neutral vegetabilsk olie til at smøre formene med
Chokoladen finthakkes og smeltes i vandbad. Marcipan og sukker æltes sammen på bordet med hænderne, ælt det stuetempererede smør i lidt ad gangen. Tilsæt nu den smeltede chokolade, melet og til sidst også æggene. De 6 aluforme smøres med olie og fyldes nu med den færdige trøffeldej.

Bages ved 160 grader til de giver efter ved tryk - ca. 20 - 25 minutter. Bundene afkøles helt i køleskab, mens de stadig er i formene.

Oprindeligt skulle de toppes med chokoladeskum, men det syns jeg simpelthen var alt for sødt og sukkerholdigt til mig - derfor fandt han på denne løsning... Og mums! det var bare lækkert.
(Mette Blomsterbergs opskrift)

Ingen kommentarer: